Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

torsdag 24 maj 2012

Semester i Österrike och World Dog Show 2012

Då så, kanske är det dags för en liten uppdatering efter vår resa till det vackra landet Österrike :)) Vi åkte vid 16 tiden på tisdagkvällen, och var på plats i Österrike vid 10 på förmiddagen på onsdagen. Tuff resa genom Tyskland på natten. C är väldigt känslig för värme så jag hade förberett med att sätta solfilm på bilen, plocka fram kyltäcket, köpt kylfilt och kylhalsband.. och resan ner gick väldigt bra för C! Kanske för att det var riktigt skitväder och kallt :D Onsdagen var det snöblandat ösregn och +1 grad! Vi höll på att frysa ihjäl, och var verkligen inte förberedda på sådant väder och hade inte packat för det. 

Torsdagen var det fint väder och vi vandrade med C och åkte på olika utflykter. God mat och öl också så klart! Fredagen var det dags för världsutställningen och vi gick upp vid 06. Jag hade innan varit orolig för köer till veterinärbesiktningen men jag hade inte tänkt en tanke på bilköer... Vi slog på radion när vi hade kört halva sträckan och hade 3 mil kvar. Då var det STAU STAU STAU till Mezzecentrum. SÅ KLART! Det blir ju kö för minsta lilla på autobahn. Vi satt i över 1 h och kom max 300 m, då var klockan 09.40 och det var sagt att tollarna skulle börja 10.50 så då bestämde jag mig för att gå, som alla andra.. så ut ur bilen och börja traska på autobahn med Chance! Jisses, mkt ska man vara med om... det var iaf ingen kö in på mässan när vi väl kom fram så var vid ringen strax efter 10. 
Det var flera stora mässhallar men vi skulle vara på en innegård, med tak tänkte jag innan.. men nej, det var en innegård med bar himmel och asfalt där de satt upp nåt som liknande cirkustält. Hela väggar ner och massor med folk så det fanns inte en chans att se nåt alls. Mattias parkerade bilen och hann komma en bra stund innan bedömningen började men så mkt is i magen vågade jag inte ha... I juniorklassen var vi 7 st hanar, alla av mkt bra kvalité! Det är ju en annan nivå när man kommer ut i Europa.. helt klart! Vi ställde upp, och sedan kände domaren igenom varje hund, man fick springa fram och tillbaka och sen runt och ställa sig sist. Det var det! Inte många sekunder i rampljuset... efter det plockade han ut 4 hundar och vi var med där. Han placerade oss som nr 3 men flyttade sedan upp oss till nr 2 efter att vi sprungit ett varv. I den konkurrensen är jag så klart mkt nöjd! Hellre tvåa än sist ;-) Men så klart hade man velat vinna och få sin titel! C fick excellent och ett fint diplom. Domaren delar inte ut några exc eller vg så man ser så man har ingen aning om vad de andra fick för något. Det var en salig blandning av hundar som vann klasserna, allt från stora ljusa monster till små illröda hanar. Det enda som var gemensamt med vinnarna var att så gott som alla visades av professionella handlers :D :D BIR vinnaren var helt underbart fin! Vi åt lite sen åkte vi från mässan så fort som det bara gick, med blandade upplevelser. Jättekul att varit där, men KAOS kan väl sammanfatta dagen. Dessutom hade jag ingen aning om hur det fungerade och hur bedömningen växlade fram och tillbaka. Tråkigt när man inte kunde se något heller :/

På kvällen var vi ute i 3 h, strosade, åt, vandrade, åt dessert etc och C var med hela tiden. Finaste lillräven så cool han är! I bilen är det jobbigt men annars är han som en ko. På WDS sov han gott hela dagen helt oberörd :)) 

Lördag och dags att åka hem. Vi ägnande dagen åt C, vandrade riktigt högt upp på ett berg där han fick busa i snön som svalkning. Det var över 25 grader varmt och vi stannade vid en vildbäck och lät han bada massor innan vi åkte hemåt. Vi körde vid 16 tiden och det var SÅ varmt. Kl 20 i Tyskland var det +26 när vi stannade och rastade... värre för C nu så det blev många stopp och kalla filtar och täcken. Nu kanske ni tror att vi har en bil utan AC men så är inte fallet ;-) Han blir lätt varm och stressar då upp sig. Stackars liten :(( Vi kom till Växjö vid 13, underbart att vara hemma! Den här veckan har vi varit i stillhet då C i måndags opererade bort sina mandlar, och jag har fyllt 30 år så har haft en del annat på schemat :) På söndag åker vi till skogen och går en lååååååång runda! Han fick ordinerad stillhet i 1 vecka, men det är det ju nästan då ;-) 

Världens vackraste natur!

Bedömningen. Här är nr 1, 3 och så vi som blev nr 2

SNÖ!!!!

Hänger med husse :))

C var SÅ fin innan han åkte :) Han hade varit på "spa" hos på Svans & Elegans

Vid vildbäcken

Världens finaste!! 

Mer vildbäckar :)

Vattenfall bredvid snön... 

Sista vandringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar