Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

onsdag 18 april 2012

Sätila x 2Finaste fina Chance visade vilken bra kvalité han är av då han båda dagarna vann juniorklassen (5 resp 4 deltagande juniorhanar) med ck :)) Dag 1 hamnade han precis utanför placering i bästa hane, men fick reserv-certifikatet och dag 2 så blev han fjärde bästa hane och ytterligare ett reserv-cert... Pälsen påpekades av domarna båda dagarna, och så är han ju 13 månader endast så i konkurrens med de vuxna klara hundarna så är han inte lika bra... helt enkelt.


Jag är väldigt nöjd med våra resultat, och även hur det gick att visa C. Vi har inte någon gång fått så mkt beröm som denna gången. Både av kända och okända människor, och domaren påpekade särskilt hur bra jag visar och att "det kan inte bli bättre"... kul! En dam som hade en gigantisk curleyhane kom fram när vi var klara och sa "jag vill bara berätta för dej att du har en av de vackraste tollare jag någonsin sett. Jag har tittat på er i 2 dgr nu och han är helt underbar. Ung fortfarande men vad ska det bara bli av honom när han är klar?!" Sånt ger ju en extra kick till ens ego ;) Sen finns det människor som inte ens kan säga grattis, men de tänker jag inte ödsla några rader på här.


Dag 1, domare Dan Ericsson, Exc, 1 junkk, CK, 5 bhkl, r-cert

"Fint byggd hanhund med utmärkta proportioner, prima fram och bakställ, maskulint huvud med särskilt bra ögon och uttryck, utmärkt färg men kunde ha mer päls, rör sig väl"


Dag 2, domare Per Iversen, Exc, 1 junkk, CK, 4 bhkl, r-cert

"Mycket tilltalande hane. Bra storlek och könsprägel, maskulint huvud. Kraftig hals, stark rygg. Kunde ha mer vinklar fram & bak, idag inte i bästa päls. Mycket bra rörelser från sidan. Välvisad. Mycket bra tollare-typ"


/Elin, Sicko & Chance

1 kommentar:

  1. Yes! Ja, vilken toppenhund du har! Och resultaten ramlar in för du gör och visar honom så hans förtjänster syns på bästa sätt!!! Keep on.

    SvaraRadera