Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

fredag 9 september 2016

Lite text och många bilder ;)

Vi är hemma och softar nu i över 2 månader. Varför vet jag inte egentligen, kanske för att jag tänkte att han lär vara för urfälld, eller i "sommarpäls" som man kan kalla det. Men när jag ser tillbaka på hans senaste sju utställningar som skett under "sämsta" möjliga tid: 7 BIR, 3 placeringar i gruppen och en BIS2:a så blir det ju mer och mer tydligt att det är kvalitén på pälsen och inte kvantiteten som räknas. Annars gillar vi pauser också, det finns ju så mycket annat roligt att göra! 
Och hösten/vintern blir ju rolig. X i taket så är han anmäld till Polen nu :) Både till Polen och Herning ska vi åka ett större gäng, så kul! Olika raser, förutom Duckan då som ska med till DK. 

C har aldrig gillat bilen, och speciellt inte att "förvaras" i den på kurs. Han går upp i för hög förväntan, vilket blir stress och han bränner all sin energi i bilen mellan det är hans tur. När jag körde hem från förra gången så kom jag plötsligt på, buren! Han älskar ju sin utställningsbur, hans trygghet 100%. Så i onsdags fällde jag upp buren bredvid bilen och satte mig framför den, precis som vi brukar. Vilken skillnad! Han vilade och var helt avslappnad. Det märktes så klart skillnad direkt på våra pass. Förbannar mig själv att det skulle ta nästan två hela kurser innan jag kunde komma på det bara.. :D 

Jag har också besökt en "boxerspecial". Det vill säga en utställning med bara boxer (ca 40 anmälda). Visst är det så att dubbelhandling är förbjudet?? Det spektakel som skedde utanför ringen var helt absurt. På riktigt, är det så att en brukshund inte kan lära sig stå med attityd? Måste matte/husse/övrig stå precis vid ringbandet och kasta bollar? En tjej sprang ett varv, sen ställde hon upp och "kom på" att hon hade visst en stor leksak i metall i fickan! Hoppsan. Den kastade hon så klart ut utanför ringen, var kollar hunden? Där plockade kompis upp den, smög bakom tältet och stod sen bredvid ringsekreteraren och skramlade med den hysteriskt. De hundar som inte dubbelhandlades (var faktiskt ett par stycken) blev så klart väldigt störda av att folk hoppar runt och leker med bollar etc utanför ringen. Jag är förvånad över att det får pågå när det enligt SKK:s domareanvisingar ska bedömas med KEP. Tur man har en ras som man kan träna till att både stå och springa med attityd utan hjälper ;) 

Ha en riktigt skön och trevlig helg!! När jag läser bok för Theo måste båda hundarna vara med <3

Hurra! Vi har bokat flyg nu! Så bra tider och vi slipper mellanlandningen i Bangkok.
Flyger hem 6 mars :))

Vi har bokat en 4:a på 100 m2 med 3 stora fina sovrum (här är vårt). Vi är bara 4 som ska bo där men skönt med ytor! Och vi reser ihop med vänner som har bokat en mindre lägenhet så det känns som vår kommer bli naturliga stället för häng :)  
Köket

Vårt sovrum igen

Vår altan :) 


Jag har försökt städa lite i "hundhörnet". Konstaterar att jag snart kan öppna butik :D

Mums! :))

Körde skiten ur hundarna i lördags :D

Det var varmt och klibbigt ute och de fick göra flera kniviga sök 

:D 

Lite till 

Och en gång till... 

Efter spektaklet var det exteriörbeskrivning av G. Intressant, det har jag aldrig varit med om innan. 

Vilken UNDERBAR höst vi har!!! Sol och ljumma dagar 

Suddigt bildbevis på att inte ens C orkade dra på vår söndagspromenad

Vi gick nämligen en mil :)
Och rundan på 5 km (mellan 2-7) är i Fylleryd som är en sjukt kuperad motionsslinga med så vansinnigt branta backar så vi var nöjda när vi kom hem ;) 

Lillhunden checkade ut på måndagen kan man säga :D

Theo simmar varje måndag och jag passar på att köra lite lydnad med C den timmen.
Perfekta ytor bredvid badet! 


Vi har egna vindruvor! SÅ jäkla söta och goda 

När är det min tur att vara med undrar lillen <3 

Och C vilade gott i buren :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar