Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 23 februari 2016

#beach2016

Ok jag ger mig ;) 3 av 8 domare har sen augusti har påpekat hur C är i hullet. JA han är för tjock. Nu är han det verkligen. Han var i toppform efter 18 dagar på pensionat (dvs, inget småätande, inga ben eller snacks, matrester etc) men vilade sedan resten av januari på grund av bitskada i tassen. Så då mest åt han och låg i soffan. Dessutom har han satt riktigt bra päls, då ser han inte mindre ut direkt. Igår fick han smaska morötter och broccoli, mindre av sin mat och dessutom cykla 20 min så utgår från att han kommer att vara bra i form hyfsat snart :) Jag har också sagt till husse att sluta mata hundarna! Han är helt hopplös. 

I lördags morgon vid 9 körde jag mot Bø i Norge. Jag skulle hämta upp Eva och Alva och Geisha i Torslanda, så suveränt att samåka! Dock mötte jag ett jäkla oväder när i ca 10 mil innan Göteborg. Trots nya monsterbilen med alla funktioner och AWD etc så fick jag snällt köra i 60 km/h... Vi var framme på hotellet vid 18 tiden. Åt en god middag på kvällen och skrattade så tårarna sprutade, sjukt underhållande gäng! Jag, Eva, Alva, Mia, Nina och Lene :) Stupade i säng efter 70 mil och några glas vin, för att sen vakna av att brandlarmet gick 05.45 och hotellet skulle utrymmas! ÅHHHHH. Jag var ett vrak. 

Showtime. För en gångs skull var jag nöjd med pälsen på C. Jag la ner mycket tid på fredagskvällen för att föna ner hans krage som blivit helt ostyrig, och tycker jag lyckades riktigt bra (bild se nedan). Det var usla små ringar i Bø, trist. Kvalitén på hundarna var toppen och jag är nöjd att med min tjockis blev 2:a bästa hane :) Men ännu roligare var att jag fick visa Ducky till hennes championat nr 3 och 4! Norsk och nordisk champion! Vilken jäkla hund! 4 championat och 1 vinnartitel på 7 månader. Helt otroligt :) Ser fram emot att visa henne på titelutställningar framöver, att ha tik att visa är väldigt kul. Alla resultat och kritiker finns på nkk.no

Nu bantar vi och laddar för Moheda. Utgår från att han i alla fall till Malmö ska vara nere på sin matchvikt igen (-2 kg). 


Fredag på jobbet. Här syns kragen väl och hur den ser ut på nacken. 

Fredagkväll ett par timmar efter bad och fön :) Nöjd! 

NORD UCH SE U(u)CH DK UCH NO UCH DK-V 15 Chroje Eider Duck 
Nacken var i alla fall lika snygg på söndagen också ;)
Foto: WCT

Och pälsen är på G :)
Foto: WCTGeisha och Chance <3
Foto: WCT
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar