Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 8 september 2015

EDS 2015

Denna helgen har jag och Theo spenderat i Oslo. Vi har bott hos vänner fredag-söndag och passade på att "göra Oslo" i lördags. Theo var mest nöjd med att åka tunnelbana och springa på taket på operan :) och så klart Tekniska Museet som vi besökte på eftermiddagen. Efter en heldag för T var det dags att börja förbereda C på EDS som skulle äga rum dagen efter. Bad och fön och småtrim. Det här är en usel period i hans pälsliv, samma sak varje år, så det var klart en uppgiven känsla innan. Domaren dömde i ett rasande tempo kändes det som eftersom man bara fick muntlig kritik och ganska snart var det dags för Ch hanar. Det var 19 anmälda/16 deltagande Ch, och det var inga "svenssons" direkt utan wow vilka bra hundar! Jättekul att få se alla :) Jag älskar att ställa i Norge, så härlig stämning runt ringen! 2 år sen sist, men nu ska vi minsann tillbaka till Norsk Vinner... 

Domaren valde ut 6 hundar att titta extra på och placerade där efter oss. Finaste Chance sprang hem en 2:a placering i championklassen! Trots avsaknad av päls, och trots att domaren sa att han hade varit för mycket i köket/visas i lite högt hull (där är vi inte eniga, sa det till domaren också..haha. Han väger faktiskt 1 kg mindre än han brukar :D) Men trots det så mycket trevlig underhållande domare som verkligen dömde bra :) 

Det känns helt fantastiskt att ta en så hög placering av alla superbra hundar. Han levererar verkligen om och om igen. En influgen vansinnigt snygg hane från USA gick i öppenklass och tog CACIB:et och dessutom BIR båda dagarna. Få hundar som skulle rå på honom, han var väl i princip felfri :) 

Alla resultat går att hitta här

Lite bilder från helgen! Mest på Theo :) 

Oslo

Tekniska Museet


Nån kände sig som hemma hos Sara och Loke... :) 

Deltagande Ch hanar

Noterade att C:s titlar inte är uppdaterade sen 2013 :D Det är åtgärdat nu inför NV! 


Topp 4 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar