Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 3 november 2014

Dansk Vinnare 2014!

Oj oj oj vilken bra avslutning på detta året för oss! Vi har haft en superbra helg i Danmark med goda vänner och snälla hundar. Speciellt tack till Catarina som var med som nanny, det var länge sedan jag hade så roligt!! 

På lördagen blev C tvåa i championklass och sedan tredje bästa hane. 

Söndagen var en ny dag med ny domare, Stefan Sinko. Han hade lite av ett "stenansikte" så det var svårt att urskilja om han var nöjd eller inte... Fick höra kvällen innan att han gillar hundar som showar så hoppades så klart att han skulle gilla C! Det gjorde han och denna gången räckte det hela vägen till bästa hane, Dansk Vinnare och så BIR. Ninas tik Tjorven blev BIM så visst hade vi en toppendag :D Stort grattis till veteranvinnarna Belliz och Biko, vilket gäng vi är!! :) 

Det är klart att man stannar på finalen när det är Danmarks största utställning :) Förbedömningen var tuff då domaren aldrig "släppte oss fria" utan vandrade hela tiden runt och kollade på hundarna. För honom var verkligen rörelser prio så vi fick springa mycket. I finalen gick C först och oj vad han älskar att springa in på röda mattan!! Domaren valde sedan ut fyra stycken; Chance, flat, amris och en barbet. Chance showade till sig en tredje plats i gruppen, så fantastiskt bra på en så stor utställning! Amrisen vann och flatten tvåa, och i den konkurrensen av just de två hundarna så är vi så nöjda! WOW! 

Detta var sista utställningen för oss i år. Norsk och nordisk vinnare ska vi inte på, och inte heller Stora Stockholm (tyvärr!). Vi får vårt nya hus den 5 december, och ska lämna vårt andra den 15 december så det känns som att jag måste vara hemma och prioritera att flytta. Men det känns helt ok att ta paus nu med en så här fin avslutning. Ny titel (den 13:e), och hans 5:e placering i gruppen (nu i 3 länder). 

Lillhunden var med som sällskap, tror att han charmade de flesta han träffade ;) Jätteduktig och helt oberörd av att bo på hotell och vistas i mässhallar hela dagarna. Perfekt! 

Alldeles för sent så fick jag reda på att man kunde ta vinnarbilder! Det var galet lång kö så vi bestämde oss att ta det efter finalerna, trots att man helst vill hem då. Fick bilderna på mail idag och jag undrar lite hur berusad den fotografen var... men tack och lov så har jag ju en fotograf här på jobbet som kunde hjälpa mig att räta upp och beskära bilderna som sluttade som ett sjunkande skepp! Jisses. Men nu är de fina iaf :) De här kommer också att användas till Årets Rasvinnare 2014 - det är ju en titel han tar för andra året i rad nu!! Klart lillhunden ska uppmärksamma sin pappa :) ***

Dag 1. Coola killar 


BIR bilder... ja jisses. Jag har så svårt att ställa C på "fel håll" och denna domaren gav oss ca 20 sekunder på att ta foto...
Men vi är iaf glada och nöjda, och domaren lät hälsa "well done ladies" och ett litet leende. 

Ja så här vilar man sig i form för finaler! 

Här hände nu något konstigt, och tråkigt. Min mobil som alltid tar bra bilder, hade i händerna på Catta lyckats att ta "SMÅ" bilder, så ju större desto sämre. 
Väldigt suddigt, men det går ju bra att se så här. 

Får direktiv av "chefen" var vi ska stå


Domaren ger direktiv om att jag ensam skulle springa hela varvet.
Han kände inget på hundarna, utan det var verkligen mycket rörelser! 


BIG3!! 

Fin fåtölj på hotellet :)

Stay hängde mest vid spegeln. Kul med en kompis. 

Fast han sov gott i sängen också... Inga kommentarer:

Skicka en kommentar