Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

torsdag 23 oktober 2014

Tysk Champion!

Jag har uppdaterat titlarna och resultat men inte skrivit något om vår resa, så det är väl dags nu!

Torsdag kväll, packa, trimma det sista och bada C. Jag har inte riktigt lärt mig den nya fönen, så han såg stundtals helt crazy ut :p Vi åkte vid 8 tiden på fredag morgon efter att ha lämnat Stay hos Mattias kompis Bosse. Jag körde Sverige och Danmark och när vi kom till Puttgarden bestämde vi oss för att stanna och handla på Bordershoppen i fall det blev sent på söndagen. Sagt och gjort, men bilen proppfull av öl och vin så började Mattias köra sina 50 mil i Tyskland. Det var kö både vid Hamburg och Bremen, så vi anlände inte till hotellet förrän 21. En sen middag på hotellet och sedan stupade vi i säng (inte ens ETT glas vin!).

Vi skulle ställa kl 13 båda dagarna, skönt med sovmorgon! Hotellet låg på promenadavstånd från mässan så vi gick dit vid 11 tiden. Det var strålande sol och 25 grader varmt, helt galet! Lördag var Bundessieger och varje cert räknas x 2, så Chance skulle med andra ord kunna bli klar champion på lördagen, och då hade vi kört hem på söndag fm... För att dra ut på det lite så blev han tvåa, och fick 1 cert! SUCK. Den championhane han gick emot var hans raka motsats, större, tyngre, massor av päls, ljus etc så inför söndagen var det "vinna eller försvinna". Kvällen tillbringade vi på rummet i mysbyxor med vin och roomservice, det kändes som vi aldrig ville gå ut mer :) 

Inför söndagen så undrade vi så klart om domaren skulle föredra den tyngre varianten igen? I så fall skulle vi få åka hem med 4 tyska cert... Tack och lov så ville den domaren modell C så han vann chkl med 1 cert, fick även cacib och därmed Herbstsieger 2014! Lycka att åka hem med sitt femte championat, endast 3,5 år gammal! :) Vi rullade in i Växjö strax innan 02, så att stiga upp och jobba på måndagen var så där.

Nu blir det en helg off, innan vi åker till Herning i Danmark för årets sista utställning. 
Men just nu skulle jag vilja vara i Tjeckien på Europa Dog Show. Där är bara 24 st tollare anmälda! 24! 24! Det är lika många som i Växjö nu om 2 veckor, 10 färre än i Herning och där är 6 titlar. Jisses. Nå väl, hellre en norsk vinnare på 84 än en EDS på 24 ;-) 

Jag har väldigt få bilder, men det finns film på C här https://www.dropbox.com/s/8ndav8s8vqils21/Video%202014-10-19%2013%2031%2004.mov?dl=0
Jag blir alldeles varm i kroppen när jag ser hur bra han gör det! It's my star!! 

BIR är här https://www.dropbox.com/s/zqfdj37mybu13m3/Video%202014-10-19%2013%2053%2026.mov?dl=0
där Kellys snygga tik vann väldigt rättvist :) 


Öl sol och hundar! Detta är inne på mässan. Som att vara på festival :) 


Lite skillnad :)
Man kan ju tro att C är en junior, men med massa och en vikt på 22,5 kg och 49 hög så är han liksom
perfekt i förhållande till standarden, så då kan man ju fundera över storleken på den andra ;) 

Roomservice! 

Husse i fåtöljen och C i sängen, som det ska vara :) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar