Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 11 februari 2014

Fredericia 8-9/2
I helgen var vi i Danmark. Först fick jag veta att rasvinnarna från 2013 skulle hyllas, och det ville min uppfödare Nina se så då anmälde hon. Sen fick jag veta att de inte alls hyllas mer än med en rosett (som för övrigt var lika liten och tråkig som alla andra i Danmark), och var så där sugen på att åka men eftersom Nina anmält så var det väl lika bra... Min moster med boxer ville också följa med så vi bokade en helg i Fredericia. 

Lördagen var det dags för moster med sin junior, som gjorde det superbra och vann först en juniorklass på 4 st och sedan andra bästa hane med cert! :)) Eftermiddagen tillbringades i Tyskland, klart man måste köpa lite öl/vin/cider när man ändå är så nära ;) Kvällen var mest ångest då jag skulle bada C i en dusch med fast handtag! Dvs, man kunde inte ta ner den från väggen. Helt lysande när man ska bada en hund som inte är badad på över en månad.. Det gick iaf hyfsat bra och han fönades snygg i vanlig ordning. 

På söndagen räknade vi med att vara på mässan vid 11.30 tiden, skönt med sovmorgon! I Danmark så får man veta innan hur många hundar det är i varje klass, så jag visste att det skulle vara hela NIO championhanar! Dessutom hade en öppenhane blivit ch dagen innan på Tollarklubbens utställning så enkel matematik gjorde det till TIO st. Och det var inte ens en vinnarutställning! Alla ch hanar fick excellent och efter ett varv så plockade domaren Hans Almgren ut 5 st, där vi var en av dem. Alla fick enskild tid för rörelse och sedan placerade han oss, med Chance som vinnare i klassen! Alla 5 fick ck, och bästa hane bestod av en unghund, en öppen och så vi fem. Chance vann återigen och blev bästa hane, för att sedan gå mot tiken och vinna även där så resultatet blev BIR. Älskade finaste lillräven, så duktig som vanligt! Jag är så glad över att det verkligen lossnat nu med att visa fritt, jag har fått en helt annan hund sen dess. I gruppen blev det ingen placering, men väl mer rutin! 

BIR/BOB Tollergrenda's Outstanding Chance BIM/BOS Canagold's Lamborghini Aventador Domare/Judge Hans Almgren

Min 'once in a lifetime' hund! 


Den "lilla" vandringspokalen 

Älskade vackra hund! Hans överlinje är den snyggaste jag vet (helt opartisk så klart)

Räcker ut tungan åt "mamma Nina" ;) 

<3


En film på BIR och BIM finns här 
https://www.dropbox.com/s/qw0pbg5hejos8dd/Video%202014-02-09%2014%2041%2046.mov

Igår kom också äntligen bekräftelsen från FCI att Chance numera officiellt är internationell champion! SKK är snabba så redan nu finns det på hunddata :)) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar