Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

lördag 7 januari 2012

Göteborg och My Dog 2012

Foto: Kristina Kollbäck

Då har vi klarat av vår officiella debut, och det med bravur! Vi lämnade Växjö vid 16 tiden på onsdagen och satt i lobbyn på hotellet vid 20 och hade då checkat in både på hotellet och fått stämpel på nummerlapparna för båda dagarna. Vi avnjöt en trevlig middag och ett par goda öl med Monica, Bosse, Marie & Susanne och ett gäng med hundar. Chance var helt klar vildast! Torsdagen dömde Lillian Johnsson oss och C föll väl inte henne fullt ut i smaken men han fick excellent som var mitt mål! Så skönt! Och blev tvåa i juniorklassen, inga ck:n delades ut där. Vi shoppade och kollade på fina hundar och var inte tillbaka på hotellet förrän kl 15 och då stupade vi i säng och sov ett par timmar, som tonåringar. Fantastiskt gott :-) Middag på hotellet och cider/champagne (för att fira Trulles ck)/öl.. Susanne hade sovmorgon och Monica skulle inte visa dag 2 så det fick bli Chance och jag som tackade för oss först den kvällen och var i säng vid 22 :-)

Dag 2 och Dan Ericsson som dömde. Det var 70 tollare anmälda även denna dagen. Chance gick i juniorklassen tillsammans med den hane som vann den dagen innan, dock blev det ombytta roller den här gången och Chance vann klassen med CK! Vi hade en del problem när vi skulle springa, han var trött och okoncentrerad och ville helst nosa eller galoppera..och jag var inte alls sugen på att gå in i bästa hane och skämma ut oss! Vi tog en paus precis innan med kaninbollen och det verkade fått Chance på andra tankar för i bästa hane var han precis som vanligt! Det var endast 7 eller 8 hanar av 28 st som fått ck och eftersom vi är juniorer var vi först ut. Alla fick springa ett varv och domaren plockar sedan ut 4 hanar för placering och placerar Chance som nr 2! Bästa hane var champion (och så även nr 3 & 4) vilket innebar att Chance fick sitt första CERT! Lyckan är total! Jag är fortfarande i chock, 9,5 månad och inte på vilken utställning som helst utan i hård konkurrens. Finaste fina lillräv, vad ska det bli av dej?! :-)

Kritiken: "Mycket snygg hane, härlig päls och kondition, fina rörelser, idealiska proportioner, bra benstomme, utmärkt fram och bakställ, utmärkt päls, fint huvud. Mycket lovande ung hund"

Vi var hemma vid 19 tiden och kunde avnjuta ett gott vin för att fira framgångarna innan vi välförtjänt stupade i vår egen säng..!
/Elin, Sicko & Chance

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar