Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 22 november 2011

Mycket ska man vara med om...


Jag ser ju på besöksräknaren att det minsann är några här inne och kollar ibland! Vore kul om ni skrev nåt :) Och jag ska så klart hålla er uppdaterade!

Vi var i Åstorp på SSRK:s utställning 12 november, Chance fick mkt bra kritik, HP samt andra bästa hanvalp. Sicko är som domaren sa ”still going strong” och blev andra bästa hane igen! Mina fina prinsar!

I söndags var vi på inofficiell utställning i Moheda. Det var årets skämt! Jag är väldigt glad för att Chance gjorde som han skulle, han travade på fint och klarade nästan att stå hela tiden. Domaren var ingen expert på tollare direkt utan gick mellan Chance och sina papper hela tiden vilket gjorde det väldigt utdraget. Ställde också korkade frågor, och fick bara ett kort svar från mig. Tex ”har han simhud” om Sicko, ”inte vet jag, det får du väl se efter” svarade jag. Man ska absolut inte ha diskussioner med domaren! Det är hennes jobb att kunna döma, så jag tänker inte informera henne om hur en tollare ska se ut! Det gick bra iaf, hon gillade Chance och han fick superfin kritik och HP! Väl inne i BIR:et så har någonting hänt, domaren går direkt fram till oss och säger ”tiken vinner för att hanen är övertecknad” ÖVERTECKNAD?! What?! Helt plötsligt hade C gått från att ha varit perfekt med HP till övertecknad. Jisses, vad ska man säga?! Mer än att han INTE är övertecknad. Han har en smal strimma på insidan av sitt ena framben, och tollarklubben gör ett förtydligande i sitt raskompendie att det är OK, se sida 10 http://www.tollarklubben.se/rasen-raskompendium-ebook.pdf och ni kan se en bild här på Chance:s ”övertecknade” ben. Tyvärr kan jag inte klistra in en bild på den korrekta strumpan på kompendiet, men det är lätt att klicka dit och kolla! Intressant tolkning faktiskt :)


Synd att ingen kunde informera domaren om tollarklubbens förtydligande! Det är väl lika bra att jag skriver ut en bild och tar med ifall jag hamnar i en liknande situation igen :) Tack för all support jag har fått efter detta, från Nina och Mia så klart men också från en domarvän som avslutade med ”sluta åk på idiotiska inoffare och åk officiellt där du har domare som kan och som för det mesta har stor integritet” Och så är det nu, vi har Malmö Valp kvar till helgen sen lutar vi oss tillbaka och njuter av december och sen är det dags för juniorklass och officiella utställningar för C! Och viktigast för mig är att han gått bra (BIR) på SKK:s och SSRK:s utställningar – där kan domaren sin sak!

Över till annat så har vi börjat med ingångar enligt ett nytt sätt som Cathrine har visat, lite annorlunda än hur jag tränade in det med Sicko. C är fantastisk lättlärd så han är snart i korrekt position, dock så är han så fruktansvärt snabb så jag ska hinna belöna när han sitter där han ska innan han försvinner någon annanstans! Vi har också tränat på platsläggning och jag tänkte se hur långt han har kommit (dvs. utan träning :)) på ”stanna kvar” och det var inga problem! Kunde gömma mig bakom lekstugan i trädgården och han låg exakt kvar som jag lämnade han :) Kul! Väntar hem Kenth Svartbergs bok i dagarna, den jag hade har försvunnit :( Och jag ska ärligt erkänna att jag inte riktigt minns allt från Sickos tid med lydnadsträning så nu börjar vi om!

Jag har världens finaste rävar och fantastiska arbetsmaskiner, woho! :) :) LYCKA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar